Тернопіль має на кого рівнятися

Львів

Сортування сміття - це тренд і ознака інтелектуальної культури. Декілька місяців поспіль містами України поширюються заклики до свідомого сортування сміття, але не всюди знають що із ним робити далі.

Відтак, свідомі запоріжці підписують петицію за створення станції сортування відходів в центрі міста. Олена Мелешко, керівник еко-ініціативи «Кольорові Відра» опублікувала петицію у якій міститься прохання про виділення ділянки землі в центрі міста для установки станції сортування відходів.

- Закон про сортування відходів не працює в Запоріжжі, так як досі немає майданчиків та контейнерів для роздільного збору відходів. Нагадаємо, з 1 січня 2018 року Україна взяла на себе зобов'язання сортувати все сміття за видами матеріалів, а також розділяти його на придатне для повторного використання . Про це йдеться в статті 32 Закону України «Про відходи».

Потреба виконувати закон і сортувати сміття за видами у запорожців присутній. Тож з досвіду роботи подібних станцій в інших містах, ми просимо виділити приміщення / ділянку землі під станцію сортування відходів в центрі міста площею від 50 метрів. На станції запорожці зможуть отримати детальну консультацію з питань роздільного збору відходів та впорядкувати відходи за фракціями, - йдеться в петиції.

Щоб її розглянули на сесії міськради, потрібно за 40 днів зібрати 750 підписів. І хоч до завершення голосування залишилося ще 17 днів, 756 схвальних голосів уже зібрали мешканці міста.

Нагадаємо, днями Запорізька ОДА запропонувала японській компанії-гіганту побудувати сміттєпереробний завод під Запоріжжям. А першу мобільну лінію із сортування твердих побутових відходів закупила одна з ОТГ Запорізької області.

Тернопіль й справді має на кого рівнятися. Фото: avorivinfo

Вибір читачів за тиждень

Відео