Віра Олександрович

Брудні бочки і спирт у пластику – саме так на Тернопільщині підробляли елітний алкоголь (фото)

фото спирт2

Податкові міліціонери припинили на Тернопільщині діяльність підпільного цеху із виготовлення алкогольних напоїв.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

У підпільному цеху, що функціонував у приватному домоволодінні, кустарним способом, причому – в антисанітарних умовах виготовляли алкогольну продукцію, кажуть у податковій. Для її збуту використовували звичайну пластикову тару, що була старою і брудною.  

фото спирт1
фото спирт1

Крім того, під час обшуків фахівці виявили фальсифіковані алкогольні напої, розлиті у скляну тару із етикетками відомих виробників і марковані марками акцизного податку із ознаками підробки.

Згодом всю цю продукцію порушники теж планували реалізувати, стверджують фіскали. Усього наші працівники вилучили 500 л фальсифікованих алкогольних напоїв, а також обладнання для змішування, очищення і перекачування спиртосуміші та її наливу у пляшки. Були там і значна кількість порожньої тари, і транспортний засіб, яким здійснювали транспортування контрафактної продукції.

фото спирт4
фото спирт4

Також податкові міліціонери вилучили 1,2 тис. л спирту у пластиковій тарі – у бочках, каністрах і навіть пляшках. Із нього, ймовірно, могли б виготовили близько 3 тис. л фальсифікованого алкоголю.

Загальна вартість вилучених із незаконного обігу підакцизних товарно-матеріальних цінностей перевищує 800 тис. грн, підсумували у податковій. Триває досудове розслідування.

фото спирт3
фото спирт3

Нагадаємо, із початку року працівники податкової міліції краю вилучили протиправних підакцизних товарів на суму 15,7 млн грн. Крім того, вони припинили діяльність 5-ти підпільних цехів із виготовлення алкофальсифікату. За результатами судового розгляду, вже  прийняли рішення про конфіскацію у дохід держави вилучених із незаконного обігу підакцизних товарів на суму 8,9 млн грн.

Фото надані Сектором комунікацій ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео