Орест Сарматський

Україна дізналася про жахливі умови, в яких творять талановиті діти з Тернопільщини

48001308513_ed47ff8dc8_o-825x400 (Copy)

Оприлюднено результати стану культурної інфраструктури у семи  областях України

В Українському кризовому медіа-центрі у рамках Програми USAID DOBRE розповіли про дослідження стану культурної інфраструктури у 75 громадах семи областей України.

Про це йдеться на сайті згаданого Центру.

- За даними моніторингу, у селищних та сільських громадах працівників культури менше, ніж у міських, хоча саме там проживає більше людей. Майже всі опитані громади сказали, що мають потребу у навчанні і серед топ-тем є вміння написання проектів та вивчення міжнародного досвіду, - йшлося під час круглого столу.

 Голова Заводської ОТГ, що у Чортківському районі Тернопільщини  Людмила Павлінська розповіла, що у їхній громаді є багато талановитих дітей, вони постійно виборюють призові місця на різноманітних конкурсах. Хоча займаються діти у жахливих умовах. Тому тут взялися реалізувати проект, щодо поліпшення культурного розвитку дітей та молоді. Зокрема, у Заводській ОТГ створюють школу естетичного виховання «Центр народної творчості».

Учасники зустрічі зійшлися на тому, що  зараз в Україні створено 899 об’єднаних громад, а це понад 60% населення. І саме реформа з децентралізації покликана створити спроможні громади, які надають якісні послуги. Тож важливо і надалі проводити дослідження, які сприятимуть розвитку культури в регіонах.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео