Віра Олександрович

У Тернополі погодилися на пропозицію Смика і взяли гроші у Великих Гаїв (фото, відео)

Мерія

Низку надважливих для громади питань ухвалили на сесії Тернопільської міської ради 6 червня. Стосувалися ці пункти і міських програм, і угод про міжбюджетний трансферт.

Власне, до розгляду усіх вказаних пунктів депутати перейшли відразу після ухвалення порядку денного «в цілому». Натомість додані із голосу пункти традиційно взялися розглядати аж після земельних питань, яких загалом було цього разу - понад 200.

Сум
Сум

Заступник начальника управління-начальник відділу дошкільної, середньої та позашкільної освіти Ірина Сум представляла питання «Про внесення змін у рішення міської ради від 26.01.2016 р. №7/5/60 «Про іменні стипендії Тернопільської міської ради в галузі освіти для обдарованих дітей Тернополя». Тепер такі відзнаки вручатимуть і діткам, які проявили себе у галузі образотворчого мистецтва. Адже «за» на сесії проголосували 32 депутати.

[embed]https://youtu.be/X6BNcG0F9aE[/embed]

Питання «Про затвердження договору про міжбюджетний трансферт на 2019 рік» дискусій не викликало. Про майбутню угоду із Великогаївською громадою доповідав начальник відділу охорони здоров’я і медичного забезпечення Ростислав Левчук. Врешті він отримав у залі 31 «за».

Левчук
Левчук

Затвердити на засіданні «Порядок проведення конкурсного відбору на посаду керівника початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу» депутатів просив начальник управління культури і мистецтв Олександр Смик. Він наголосив, що це потрібно, щоб упорядкувати процедуру призначення керівників закладів позашкільної освіти в галузі культури. Депутати дали йому 33 «за».

[embed]https://youtu.be/jt3O314wsTU[/embed]

Крім того, пан Смик доповідав із питання «Про внесення змін в рішення міської ради від 16.12.2016р. № 7/13/10 «Про Програму збереження культурної спадщини Тернополя на 2017-2020 рр.». Впорався успішно – було 32 «за».

- Йдеться лише про внесення змін у пункт 6-й, - пояснює він. – Ми торік не використали гроші, призначенні на ліквідацію пошкоджень у церкві Різдва Христового і археологічні дослідження. Тож переносимо цю суму на цей рік без зміни загальних витрат, передбачених на програму.

Смик
Смик

Також депутати надали «Музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини» в безоплатне користування нежитлове підвальне приміщення на вул. Коперника, 1. Депутати проголосували без дискусій – 26 «за».

Нагадаємо, на засіданні ще відбулося чимало цікавого. Про це читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео