Опублікували критерії виявлення доброчесності кандидатів у народні депутати

21

Незабаром на Тернопільщині відбудуться позачергові парламентські вибори. А виборцям повідомлять все більше імен кандидатів та політичних партій зареєстрованих на вибори. Аби краще розібратися і оцінити роботу політика, підготували список критерій за якими можна визначити їх доброчесність.

Відтак, список критеріїв у рамках кампанії «Фільтруй Раду» за якими аналізуватимуть кандидатів у народні депутати на виборах, що відбудуться 21 липня, опублікували ЧЕСНО.

Відтак, серед прописаних критеріїв за якими розглядатимуть кандидатів є: прогульництво, кнопкодавство, підтримка політичних реформ, фігурування в антикорупційних розслідуваннях, антидемократичність, гречкосійство.

Такий рейтинг зроблений для виборців, аби допомогти їм зробити проінформований та свідомий вибір. Детальніше про кожен із критеріїв та оцінювання кожного із них на прикладах можна прочитати на сайті ЧЕСНО. 

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео