Орест Сарматський

На Тернопільщині стало відомо, на що витратили 7 млн 400 тис грн.

діти

У Тернопільській області цього року діти відпочиватимуть та оздоровлюватимуться у майже 300 таборах.

Про це кореспондента «Терену» повідомили в обласному управлінні cім’ї та молоді.

Так ось, упродовж літа діятиме 281 заклад оздоровлення та відпочинку дітей. Із цієї кількості майже 260 – це мовні табори із денним перебуванням школярів. Окрім цього, організовано роботу трьох таборів праці та відпочинку, 12 наметових містечок. Важливо, що цього року, як і торік діятиме 10 стаціонарних заміських закладів оздоровлення та відпочинку, із найнижчими в Україні цінами.

Наприклад, дитячий оздоровчий заклад «Лісова пісня» розташований у лісопарковій зоні мальовничого куточку Борщова. Тут переважно приймають до 200 дітей у зміну. Вони живуть у кімнатах по 4-7 чоловік. У кожному із двох корпусів функціонують душові кімнати. Харчування в закладі п’ятиразове. До послуг дітей – стадіон, футбольне поле, волейбольні та баскетбольні майданчики, клуб, кімнати для різноманітних гуртків. Оздоровлення дітей триває 21 день. Вартість – 285-300 грн на добу.

Від 200 до 300 грн обійдеться доба перебування дитини у таборі «Ромашка», розташованого у Заліщицькому районі,  в урочищі «Червоне», неподалік від Джуринського водоспаду.

У стаціонарному дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Барвінок» ціни дещо вищі, до 380 грн, зате тут діти одночасно із відпочинком, можуть пройти курс фізіотерапевтичних, лікувальних процедур.

Ще один оздоровчий комплекс - «Лісовий». Розташований він у лісовій зоні на березі річки Стрипа і місцевого озера за 100 км від  Тернополя. Діти харчуються в їдальні 4 рази на добу. Вартість за добу – до 480 грн.

А в спортивно–оздоровчому таборі “Сокіл”, що поблизу села Чорний ліс Збаразького району, діти комфортно почуватимуть себе у майже двадцяти дерев’яних будиночках на 5–6 осіб. Харчування тут також чотириразове, є гаряча вода. Вартість проживання за добу - від 300 до 380 грн.

Як інформують в облдержадміністрації, цього року за кошти обласного бюджету оздоровлять 1100 дітей пільгових категорій та групи дітей, які уже традиційно влітку приїжджають на Тернопільщину із Донецької та Луганської областей.

Всього ж, на організацію літнього відпочинку та оздоровлення дітей в області виділено майже 7 млн 400 тис грн. Це дозволить охопити організованим відпочинком більше половини юних мешканців Тернопільщини.

Фото: Твоє місто

Вибір читачів за тиждень

Відео