На Тернопільщині пройшов тренінг для секретарів сільських рад (фото)

ТРЕНІНГ кременець 120619 5

З метою розширення співпраці, удосконалення юридичного забезпечення діяльності сільських рад, посилення правової спроможності громад та надання методичної допомоги в надані ними безоплатної правової допомоги, Кременецьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з Кременецькою районною радою 12 червня 2019 року організовано та проведено для  секретарів сільських рад Кременецького району пілотний тренінг на тему  «Удосконалення юридичного забезпечення діяльності сільських рад та посилення правової спроможності громад».        

В процесі підготовки до проведення заходу було вивчено проблемні питання юридичного характеру, які виникають в процесі повсякденної діяльності органів місцевого самоврядування Кременеччини.  На підставі отриманої інформації  визначено, що головним завданням тренінгу є надання секретарям сільських рад району необхідної інформації з метою належного забезпечення населення необхідним рівнем правової допомоги, захисту прав і свобод кожного громадянина, надання практичної допомоги при вирішенні найбільш актуальних проблем, які виникають у роботі секретарів сільських рад району та розширення доступу до правосуддя.

З метою надання практичної допомоги при вирішенні найбільш актуальних проблем, які виникають у роботі секретарів сільських рад району, до участі у тренінгу на партнерських засадах залучено завідувача Кременецької державної нотаріальної контори Віталія Остапчука, начальника загального відділу апарату Кременецької районної державної адміністрації Зоряну Павлюк, начальника відділу надання адміністративних послуг Кременецької районної державної адміністрації Антоніну Німець та начальника відділу у Кременецькому районі головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області В’ячеслава Войтовича.

На початку тренінгу з вступним словом до присутніх звернулася директор місцевого центру Валентина Вербицька, яка наголосила на актуальності теми тренінгу, акцентувала увагу на важливості співпраці органів місцевого самоврядування  з місцевим центром для належного забезпечення громадян необхідним рівнем правової допомоги. Заступник голови районної ради Михайло Меснікович привітав учасників тренінгу та звернув увагу присутніх на необхідності постійного використання можливостей системи безоплатної правової допомоги фахівцями органів місцевого самоврядування з метою формування правової освіченості громадян, створення рівних можливостей для доступу до правосуддя громадян, шляхом організації надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги,

Далі, запрошені фахівці ознайомили присутніх з останніми змінами нормативно- правової бази, практичним їх застосуванням та відповіли на численні запитання, що стосувались вчинення нотаріальних дій секретарями сільських рад, організації ведення діловодства в органах місцевого самоврядування, порядку реєстрації місця проживання громадян і надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у приватну власність жителям сільських рад.

Начальник сектору юридичного забезпечення районної ради Інна Галатович ознайомила присутніх з Порядком прийняття регуляторних актів сільським радами. Михайло Меснікович довів до відома секретарів сільських рад алгоритм дій при вирішенні проблемних питань, які виникають при отриманні допомоги багатодітним сім’ям у разі відсутності посвідчення батьків та дитини з багатодітної сім’ї та Порядок надання відпусток та присвоєння  рангів працівникам сільських рад.

Фахівець місцевого центру Тетяна Точинська зупинилась на шляхах та способах надання безоплатної первинної правової допомоги та практичних кроках по поглибленню співпраці Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з органами місцевого самоврядування. Крім того, вона проінформувала присутніх щодо порядку надання безоплатної вторинної правової допомоги та забезпечення доступу громадян до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

Валентина Вербицька та Михайло Меснікович підбили підсумки тренінгу та наголосили на забезпеченні надання посадовими особами органів місцевого самоврядування безоплатної первинної правової допомоги на належному рівні та забезпечення їх співпраці з місцевим центром.

Присутні проявили значний інтерес до тематики тренінгу та отримали ґрунтовні відповіді на усі запитання, які їх цікавили, а також, отримали актуальну правову інформацію та необхідні практичні навики для подальшого застосування в роботі. Удосконалено взаємодію місцевого центру, районної та сільських рад з питань забезпечення доступу громадян до безоплатної правової допомоги.

Отримати безоплатну правову допомогу можна звернувшись за адресою:

м. Кременець, вул. Шевченка, 59а, тел.: (03546) 2-52-33,kremenets.ternopil@legalaid.gov.ua , Skype: kremeneckiy_mc.

За єдиним номером системи безоплатної правової допомоги в Україні 0 800 213 103 можна уточнити контакти центрів та бюро по всій території держави.

Інформацію та фото надано Кременецьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

ТРЕНІНГ кременець 120619
ТРЕНІНГ кременець 120619

Вибір читачів за тиждень

Відео