Віра Олександрович

У Білій під Тернополем скандали не стихають (фото)

Основне_Біла

Жителі об’єднаної територіальної громади із центром у Білій, що під Тернополем, все більше розчаровуються у нинішньому керівництві своєї ОТГ. І це при тому, що після виборів голови – Дмитра Малика – і нової ради не минуло й року.

Спершу невдоволення діями керівництва люди висловлювали, спілкуючись між собою, а також під час відвідин сесій чи сільської ради. Згодом це «вихлюпнулося» у соціальні мережі, зокрема, у групу «Мешканці с. Біла Тернопільського району», створену у «Фейсбуці» місцевим жителем Юрієм Качунем.

Тепер «розбірки» у громаді сягнули нового, вищого рівня, адже про своє розчарування Дмитром Маликом і його командою відкрито заявив депутат Тернопільської районної ради Євген Грицишин.

Снимок_Грицишин
Снимок_Грицишин

Цитуємо його допис у «Фейсбуці»:

«…Ви всі добре пам’ятаєте, що я був одним з ініціаторів створення нашої громади. Було зроблено багато клопіткої праці у цьому напрямку. На той час ми виступили однією командою на підтримку кандидата на посаду голови ОТГ Д. В. Малика, який обіцяв людям чесність, порядність, опіку та відповідальність за кожного жителя громади. Шлях до перемоги був важким... Люди нам повірили. І ми виграли!

Своє обличчя Д. В. Малик показав одразу після виборів, коли почав розправлятися із тими, хто щиро відстоював створення громади, але на виборах підтримували інших кандидатів. Такі дії голови обурили членів нашої команди і частину депутатів. На наші зауваження він не реагував, що привело до того, що колишні соратники… почали один за другим віддалятися від нього та засуджувати його дії…».

Снимок_Грицишин2
Снимок_Грицишин2

За словами Євгена Грицишина, голова оточив себе «шептунами» з Плотичі. Навколо весь час «крутяться» чотири жінки-депутатки, які стали його радницями. І саме вони тепер керують головою. Особливо активною начебто є депутатка Л. Лаврів. Саме через неї, на думку пана Грицишина, у Білій не взяли на роботу юриста. Це, у свою чергу, створює низку проблем для усієї громади (цитуємо):

«На останній сесії Тернопільської РДА розглядали питання про передачу повноважень відділу освіти і культури Білецької ОТГ. Але той відділ ще не створили… Кому передавати? Якби депутати проголосували «за», це означало б, що освітяни залишилися б без грошових виплат на деякий час. Я як працівник освіти розумію важливість цього питання, тому не міг цього допустити. Адже голова повинен розуміти, що в освітян є один дохід – заробітна плата... Хто із нас зрадник, нехай вирішать люди...».

Євген Грицишин принагідно нагадав, що час летить швидко, а тому Дмитру Малику уже треба думати, яким буде результат нових виборів. Депутат закликав голову «спам’ятатися»: «Мудрість керівника полягає в тому, щоб об’єднувати людей, а ви зробили – навпаки… Ставтесь до людей по-людськи і живіть за Божими законами, бо за свої вчинки доведеться відповідати. А на вас уже багато людей нарікає...».

Ані сам Дмитро Малик, ані його прихильники цей допис депутата ніяк не прокоментували. Втім, дописів під ним і так вистачає. Причому люди переважно висловлювали підтримку саме Євгену Грицишину.

Снимок_Лень
Снимок_Лень

– Була команда неймовірних людей, людей, які йшли на жертви не бачачи, як ростуть діти, які тільки-тільки народилися, не бачачи батьків. Усі забували на свої особисті справи і жили громадою, – пише Вікторія Лень. – Ви перекреслили все. Викреслили всіх, хто жодного разу навіть наміру не мав пропихати когось на посади… Ви знищили все, махаючи головою, що все буде добре і все наладиться. Продовжували добивати людей, щоб їм повністю відбило охоту стояти навіть за один метр із вами. Що з вами? Опам’ятайтеся!

Снимок_Лотоцька
Снимок_Лотоцька

Таких і подібних дописів – чимало. Адже клубок претензій до Дмитра Малика збільшується у темпах снігової лавини. І виправляти свої помилки голова, схоже, не поспішає. Нагадаємо, жителі громади неодноразово дорікали йому, що на офіційному сайті громади не висвітлюють діяльність місцевої ради, немає жодних новин про сесії і ухвалені на них рішення. Вся інформація – лише про відвідини Дмитром Маликом шкіл чи якихось інших закладів, але ні слова – про реальні справи. Наприклад, нині, 18 червня, найсвіжішою новиною на сайті є повідомлення від 2 червня про святкування Останнього дзвоника у місцевих школах. Хоча за останній час відбулося аж два засідання місцевої ради – чергове і позачергове. І там вирішували чимало важливих питань.

Снимок_сайт
Снимок_сайт

На думку більшості жителів Білецької ОТГ, Дмитро Малик умисно всі їхні претензії ігнорує, бо не хоче, щоб рада працювала прозоро. Це і спричиняє конфлікти, які щоразу набувають нового «забарвлення». Чим це все врешті завершиться – хтозна, побачимо. Але спокоєм у Білій не «пахне». Нагадаємо, про справи, що турбують жителів цієї ОТГ, «Терен» писав неодноразово (читайте - ТУТ, ТУТ і ТУТ).

Фото авторки і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео