У Теребовлі знешкоджували диверсійну групу та розміновували приміщення (фото)

_MVS3986

Захоплення виборчих дільниць, перекриття дороги під час транспортування бюлетнів, замінування ДВК, підкуп виборців у день голосування та розлита речовина невідомого походження в кімнаті для голосування - ці та інші екстрені ситуації відпрацьовували силовики Тернопільщини в Теребовлі. Тактико-спеціальні навчання відбулися з метою налагодження співпраці різних служб в надзвичайних умовах, а зокрема, під час виборчої кампанії. Головне завдання тренувань - повна координація підрозділів. У відпрацюванні навчальних завдань взяли участь працівники Головного управління поліції та його територіальних  підрозділів, спецпризначенці ТОРу та КОРДу, поліції особливого призначення, бійці роти  «Тернопіль», фахівців кінологічної і вибухотехнічної служб. Відповідно до сценарію, поліцейські чергували на дільницях, перевіряли їх на наявність вибухонебезпечних предметів й патрулювали вулиці. Після того, як отримали інформацію про замінування, забезпечували евакуацію людей та обстежували заміновані об’єкти. Тренувалися вести переговори з обуреними мешканцями, які перекривали дорогу. Не минула силовиків і спецоперація із знешкодження диверсійної групи. У змодельованих ситуаціях, наближених до реальних умов, правоохоронцям довелося використати максимальний «арсенал» спеціальних знань і професійних навичок, визначених чинним законодавством.

- На сьогоднішній день я побачив хорошу та тісну співпрацю між підрозділами як особливого призначення, так і райвідділів. Взаємодія була на високому рівні і ми побачили, що нам є до чого йти, - розповідає заступник начальника ГУНП в Тернопільській області Михайло Білецький.

_MVS4027
_MVS4027

На місці подій працювала бригада швидкої допомоги, кримінальна поліція, підрозділи Нацгвардіі та пожежники. З поставленими завданнями, кажуть організатори навчань, усі спецслужби впоралися.

_MVS3912
_MVS3912

Фото Досьє 102

Вибір читачів за тиждень

Відео