Тернополянам варто остерігатися небезпечних дарунків лісу

64901706_847066022323333_4937414611579174912_n

На Тернопільщині цього року медики ще не фіксували пацієнтів з отруєнням грибами. Завідувач відділу епіднагляду та профілактики неінфекційних захворювань розповів тернополянам, як у грибний сезон не опинитися у лікарні.

З початком грибного сезону мешканці спішать збирати гриби, проте не кожен розуміє, що це може призвести не тільки до отруєння, а й іноді до смерті. За останні чотири роки на Тернопільщині зафіксували 28 випадки отруєнь. Трьох потерпілих лікарі не змогли врятувати. В більшості випадків жителі бліду поганку помилково сприймали за сироїжку.

Медики наголошують, що не потрібно купувати гриби на стихійних ринках, адже це може бути небезпечно для вашого життя.

– Варити, смажити, консервувати, маринувати гриби потрібно строго дотримуючись технологічних процесів приготування, – пише Тернопільський обласний лабораторний центр. – Грибні страви заборонено давати дітям, вагітним та жінкам, котрі годують грудьми, людям літнього віку та особам, які страждають захворюванням кишково-шлункового тракту. Отруєння грибами дуже важко лікується, особливо у дітей.

Якщо після вживання грибів у вас з’явилася нудота, блювота, сильні болі в животі, головний біль чи запаморочення – терміново звертайтесь до медиків.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео