Кременчанин – переможець найпрестижнішого конкурсу у Південній Кореї (фото)

конкурс корея2

Кременчанин, перший соліст Національної опери України, Станіслав Ольшанський здобув І премію та золоту медаль на найпрестижнішому конкурсі у Південній Кореї. Днями у Сеулі в 12-те пройшов Korea International Ballet Competition, де тріумфально виступила Національна опера.

– Їдемо до аеропорту, нарешті додому, трохи втомлені, але натхненні, вже скучили за всіма, тож чекайте, веземо вам перше та друге місця, – розповів артист.

Колега Станіслава Ольшанського по балетному цеху Юлія Москаленко отримала престижну ІІ премію та срібну медаль.

конкурс корея
конкурс корея

– На першому турі наші артисти виконували па-де-де зі «Сплячої красуні» Петра Чайковського, – розповів «Дню» Віктор Яременко, педагог-репетитор Станіслава Ольшанського. – На другому турі вони представили номер сучасної хореографії під назвою «Танцюємо Перголезі», який на музику легендарного італійського композитора XVIII ст. Джованні Баттіста Перголезі поставив Раду Поклітару, керівник «Київ модерн-балету», а в заключному третьому турі змагання дуетом було виконано па-де-де з «Дон Кіхота» Л. Мінкуса. Журі оцінювало кожного артиста індивідуально. Станіслав Ольшанський завоював «золото», а Юля Москаленко – престижне «срібло», – повідомляє «День».

конкурс корея1
конкурс корея1

Фото зі сторінки Станіслава Ольшанського у Facebook

Вибір читачів за тиждень

Відео