Оксана Бучко

Повірити в себе та не відволікатись: Поради підготовки до ЗНО від тернопільських медалістів (фоторепортаж, відео)

Тернопільські педагоги мали ким пишатись на Випускному-2019. Під час урочистостей на міському стадіоні 27 червня нагородили шестеро 200-бальників тестів ЗНО та 350 медалістів. Багато таких успішних випускників обрали тернопільські виші.

- Я з 7-го класу захоплююсь хімією, - розповіла Олена Ховалко, яка здала цей предмет на 200 балів. – Мій результат на ЗНО – спільна заслуга з репетитором. Я займалась два рази в тиждень, день перед заняттями виділяла час для підготовки. А наступні дні мала інші предмети. Тож одинадцятикласникам раджу вчитись і ще раз вчитись. Щодо вишу – ще не визначилась, можливо, оберу медичний університет.

А медаліст Тарас Яковяк радить перш за все повірити у свої сили.

0x0
0x0

- Нічого не вийде, якщо нема цього переконливого бачення свого успіху, - впевнений Тарас. – Бо будуть труднощі, вичерпання сил, моменти, коли не вдається. Переступити і рухатись далі нас повинне щось стимулювати. Просто уявіть себе на фініші і усвідомте поетапно періоди роботи, які до цього вестимуть. А тоді не здавайтесь і виконуйте, проходьте креативно форс-мажори. І все буде!

Тарас обрав для вступу ТНЕУ. Каже, що перший курс хоче ще провести у рідному Файному місті.

А медалістка Української гімназії ім. І.Франка Анастасія Михальчук вирішила скористатись розширеним вибором вузів завдяки високим результатам на ЗНО. Дівчина готова перебратись у Київ.

0x0 (4)
0x0 (4)

- Це буде або Києво-Могилянська академія, або ж Київський національний університет ім. Т. Шевченка, - поділилась планами Настя. – Я рада, що пройшла цей нелегкий період підготовки до вступу. Хоча після здачі ЗНО була виснажена. Я раджу майбутнім абітурієнтам не витрачати час на непотрібне, не відволікатись і максимально покладатись на себе, а не репетиторів. Вони скерують у потрібному руслі, та вчитись замість вас не будуть. Пам’ятайте, все можливо, якщо докладати зусиль і залишатись постійними.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«232241,232242,232244,232245,232246,232247,232251,232252»]

Випускників цього року вітали танцювальні колективи міста та тернопільська співачка ZOZULYA із відомими українськими та сучасними авторськими піснями. А завершили святкування прощальним вальсом. Як повідомили у патрульній поліції Тернополя, усе пройшло вдало та головне - без порушень громадської безпеки.

Фото, відео Павла ЛЯЩИНСЬКОГО

Вибір читачів за тиждень

Відео