Тернополянин запропонував навести порядок з вивісками та рекламою у місті, щоб вони не відлякували туристів

3glMqjpQE0g

Тернополянин запропонував навести порядок з вивісками та зовнішньою рекламою у місті аби вони не затуляли елементи тернопільської автентичної архітектури та не відлякували туристів.

Чоловік створив електронну петицію у якій пропонує забрати велетенські рекламні вивіски у нашому місті. Він додає, що для цього не потрібно значних бюджетних витрат, потрібно лише розробити певні правила розміщення вивісок і зовнішньої реклами та контролювати за цим.

- Вулиці Тернополя сьогодні переповнені низьковартісною різнокольоровою рекламою, яка руйнує цілісний архітектурний стиль міста та знищує його самобутню галицьку атмосферу, - пише автор петиції Роман Качановський. - Особливо потерпає від свавільної реклами центральна частина міста. Справжнім жахом є зовнішній фасад ЦУМу, «Роксолани», «Ромашки», «Грандмаркету». Відразу викликає головна вулиця Тернополя - вулиця Руська, спотворена несмаком рекламних конструкцій і нестійких наліпок. 

Нагадаємо, взірцем зараз у нашому місті є вулиця Чорновола. Там під час капітального ремонту демонтували самовільні вивіски. На думку автора, саме це покращить естетичний вигляд міста та залучить більше туристів.

- Тому, з урахуванням наведеного та з метою покращення благоустрою міста прошу вас: оновити чинні Правила розміщення зовнішньої реклами, зокрема затвердити типові зразки вивісок та рекламних носіїв й диференціювати можливість їх розміщення залежно від конструктивних елементів фасаду будівель, а також заборонити у центральній частині міста рекламу, яка не відповідає архітектурному стилю середмістя. Також провести інформаційно-роз'яснювальну кампанію серед підприємств та організацій міста щодо переваг розміщення естетично привабливої вивіски та рекламування свої діяльності з урахуванням загального архітектурного стилю міста, - додає Роман Качановський.

Підтримати ініціативу можна ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео