Дарія Шевченко

У Тернополі студенти-медики вийшли на акцію протесту через важкий іспит (фоторепортаж, відео)

IMG_9208

Вчора, 28 червня, у Тернополі студенти 3 курсу медичного університету вийшли на мирну акцію пікету, аби донести, що вони проти складання американського іспиту IFOM. Загалом зібралось близько 50-ти осіб. Молоді люди запевнили, що програма, за якою вони навчаються – застаріла і скласти екзамен буде важко. Майбутні лікарі розповіли, що мета їхньої акції – привернути увагу ЗМІ.

Студент Роман Асман розповідає, що вони не проти складання міжнародного іспиту, проте до нього потрібен час і відповідна база аби підготуватись.

- Нам за цей екзамен повідомили пізно. Фізично ми не змогли до нього підготуватись, тому що на підготовку потрібен час, а часу було обмаль. Крім того, цього року ми готувались ще й до українського кроку, який є обов’язковим на 3 курсі. Найголовніше що ми хочемо сказати даною акцією це те, що ми не проти цього екзамену, але до нього потрібен час, аби підготуватись і більше навчальних матеріалів. Наприклад, онлайн-книги, за якими ми могли б підготуватись є дорогими, відповідно належної бази для підготовки в нас немає, - каже Роман.

Хлопець додав, що вже чимало студентів-третьокурсників медичних вишів зі всієї України також вийшли на мирні акції протесту.

Майбутні лікарі попрямували від пам’ятника Данила Галицького до Тернопільського ставу, де відбувався концерт, приурочений до святкування Дня Конституції. На заході був присутній і 5-ий президент України Петро Порошенко, який завітав у Тернопіль з робочою поїздкою. Він помітив пікет та пообіцяв студентам, що вислухає їх.

IMG_9214
IMG_9214

IMG_9216
IMG_9216

IMG_9218
IMG_9218

IMG_9220
IMG_9220

IMG_9227
IMG_9227

IMG_9230
IMG_9230

IMG_9234
IMG_9234

До слова, днями було подано позов на скасування іспиту студентами та викладачами медичних університетів зі всієї України, але на разі результату немає.

Фото, відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео