Віра Олександрович

На Тернопільщині планують оформити паспорти для усіх доріг (фото)

Депутати

Обласну Програму розвитку автомобільних доріг загального користування затвердили  депутати на сесії Тернопільської обласної ради 25 червня. Витратити на неї планують шалену суму – аж 15 114 072,8 тис. грн, принаймні ця цифра фігурує у документі.

Нагадаємо, це виїзне засідання відбулося 25 червня. Депутати встигли розглянути чимало пунктів порядку денного. Причому серед розглянутого було багато обласних програм різного спрямування (читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Мета Програми, як йдеться у документі – покращення експлуатаційного стану автодоріг державного значення за напрямками міжнародних транспортних коридорів, інших доріг державного і місцевого значення для безпечного і комфортного здійснення перевезень вантажів і пасажирів. Це відповідає пріоритетним напрямками розвитку області та Стратегії розвитку Тернопільщини.

Депутати2
Депутати2

Хоча під час засідання з’ясувалося, що про революцію на дорогах, тобто масові ремонти, зовсім не йдеться, а лише про оформлення паспортів на них. Адже треба описати розмітку, знаки та інше, що є на шляхах, переданих у загальне користування. Про це депутатам розповів доповідаючий із трибуни. Реалізація програми, за його словами, планується за рахунок коштів державного і обласного бюджетів та за кошти районних бюджетів і місцевих територіальних громад, причому в обсягах, передбачених у відповідних кошторисах. Загальний орієнтовний обсяг фінансування становить аж 15 114 072,8 тис. грн. Виконання обласної Програми розрахували на 2019-2022 рр.

Президія
Президія

Також депутати того дня внесли зміни до обласної програми «Питна вода Тернопілля на 2018-2020 рр.» і обласної «Програми забезпечення постійної готовності системи управління Тернопільської області до функціонування в умовах особливого періоду на 2017-2021 рр.». Причому усі ці пункти пройшли без обговорення і дискусій.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео