У Шумській громаді оновлять заклади освіти

dab790d1a9dbc4493e2c41e8fb2c9f1a

Міський голова Шумська, спільно з старостою села Шумбар Ларисою Іванчук обговорили питання енергоефективних заходів у Шумбарському НВК.

Одним з етапів буде заміна і встановлення всіх вікон до початку навчального року на металопластикові. На ці заходи з міського бюджету виділять близько 1,5 млн гривень. Цього ж року такі самі заходи будуть проведені у Биківському НВК і Шумській школі мистецтв.

Для довідки: за період існування Шумської громади за рахунок міського бюджету, інфраструктурної субвенції, грантових коштів було суттєво покращено матеріальну базу шкіл.. А саме повністю замінено вікна  у школах Тилявки, Шумських школах, Рохманові, Залісцях, Кутянці, Шумській спортивній школі. Зроблено нові дахи в Обичі, Кордишеві, Шумській школі, Стіжку. Встановлено нову котельню в Суражі, Іловиці, замінено котли в Жолобках, Тилявці, Биківцях. За Програмою Нова українська школа закуплено нові меблі для всіх першачків громади. В спортивній школі встановлено новий спортмайданчик з штучним покриттям, в багатьох школах громади встановлено тренажери, або ігрові майданчики. В Рохманові добудовується дитячий садок, в Угорську відкрили дитсадок, а в Шумську інклюзивно-ресурсний центр. За кошти державного бюджету і співфінансування з міського було куплено два шкільних автобуси. За кошти місцевого бюджету закуповували компютерне, мультимедійне обладнання. Починаємо роботу з встановлення високошвидкісного інтернету в усіх школах громади, а в Шумському НВК повністю реконструюють спортзал.

 Роботи в напрямку покращення освітянської матеріальної бази за кошти бюджету громади будуть продовжуватися і надалі, пишуть на сайті громади.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео