Хвилинка грамотності для тернополян: сайти, які завжди допоможуть писати грамотно

mova-1-1-1-1-1-1-2-1-1-1-1-1-1-1-1-2-1-1-1-1-1-1-1

Українська мова має сотні правил, вивчити які насправді дуже важко. Саме тому пропоную вашій увазі добірку сайтів, завдяки яким ви зможете не тільки перевірити себе, а й вивчити чи закріпити знання. 

УЛІФ

Універсальний портал, якій містить не лише новини зі світу української філології, але й наукові книги, словники та програми для самоперевірки.

Український правопис

Тут зібрані всі правила української мови. На порталі є зручний пошуковик, завдяки якому можна легко відшукати необхідне правило, розділ тощо.

Лепетун

Найвеселіший та найцікавіший сайт із моєї добірки. Тут є все, чого душа забажає - і правила, і відеоуроки, і цікаві меми, і вправи та диктанти, і можливість перевірити вже готовий текст. До того ж, усе це - у грайливій формі.

СУМ

Словник української мови, або Академічний тлумачний словник української мови. Не знаєте, що означає слово, тоді вам сюди!

Словник синонімів

Взагалі на порталі розміщено різні цікавинки про мову та правила, однак також є найбільший електронний словник синонімів. Це допоможе зробити вашу мову насиченою та різноманітною.

Languagetool

Сайт, який перевіряє правильність написання текстів. До слова, окрім української, тут можна перевірити матеріали ще 25 мовами.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео