Чому кременчанам буде не до сну із 6 на 7 липня 

івана купала

Відзначати традиційні українські прадавні свята останніми роками стало популярно на Тернопільщині. На одне з таких – Івана Купала – запрошують на Кременеччину, у с. Дунаїв. Там гостям пропонують поринути у дохристиянські традиції та відчути на собі усю таємничість Купальської ночі. А комусь може й пощастить знайти цвіт папороті.

У програмі свята – театралізоване дійство, запалювання ватри, плетіння та пускання вінків на воду, стрибки через вогнище, концерт, дитячі розваги та атракціони, торгові ятки. Розпочнеться дійство о 18.00 6 липня.

Довідка: Івана Купала – традиційне східнослов'янське свято, яке відзначають у ніч перед Івановим днем з 6 на 7 липня. Колоритна атмосфера цього дня зберігається через очищення за допомогою вогню і води – найдавнішої форми магічних дій. Івана Купала – одне з чотирьох головних свят сонячного календаря. Його вважають єдиним язичницьким святом, що збереглося досі, та на яке майже не вплинуло християнство.

На Івана Купала, згідно з віруваннями наших предків, прокидається лісова нечисть – відьми, змії, водяники, русалки, перевертні, – тому всю ніч не можна спати.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео