Віра Олександрович

Тернопіль: оренда землі на Бережанській щороку потягне понад 135 тисяч гривень

Бережанська

Охочий взяти в оренду більш як 1 га землі на вул. Бережанській, щоб облаштувати там стоянку, змушений буде платити щороку щонайменше 135 тис. грн.

Власне, про це йдеться у проекті рішення «Про затвердження стартового розміру річної орендної плати за користування земельною ділянкою площею 1,3911 га для продажу на земельних торгах у формі аукціону». Його нещодавно оприлюднили на сайті мерії.

Автор цього документу - начальник міського відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр. Міській раді він запропонує затвердити стартовий розмір річної орендної плати за користування вказаною землею у сумі 135 440,28 грн. І це буде мінімум, від якого відштовхуватимуться всі учасники аукціону, а кожен його «крок» буде в розмірі 0,5% від стартового розміру річної орендної плати за користування цією ділянкою, тобто - 677,20 грн.

Нагадаємо, саме там у грудні 2018 р. міська рада надала дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 3,2 га КП «Масив» для влаштування спеціального майданчика (стоянки) для зберігання транспортних засобів. Туди, зокрема, планували звозити машини водіїв-порушників, вилучені з вулиць муніципальними інспекторами за допомогою евакуатора.

Якщо депутати ухвалять вказане вище рішення, то переможець земельних торгів у формі аукціону буде зобов’язаний у місячний термін провести державну реєстрацію права на земельну ділянку. Контроль за виконанням рішення міської ради покладуть на постійну комісію із питань містобудування (голова – Наталія Паньків).

До речі, чимало цікавого повинні розглянути на наступній, 36-й сесії, але дату її проведення ще не призначили (читайте про це ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео