Орест Сарматський

На Тернопільщині задумали заснувати оригінальну премію (фотофакт)

Під час проведення цьогорічного фестивалю «Коза-Фест» планують оголосити про заснування нової премії.

Як вже повідомляв «Терен», 11 серпня цього року у Козові відбудеться Четвертий регіональний аграрно-мистецький фестиваль «Коза-Фест».

Заставка01
Заставка01

Під час прес-конференції у Тернопільському прес-клубі Михайло Забанджала – директор фестивалю «Коза-Фест», Людмила Ткаченко – ініціатор фестивалю, керівник дитячого театру «Дивосвіт»»,  Микола Михайлів – заступник Козівського селищного голови, Іван Чайківський – засновник компанії «Агропродсервіс», розповіли про деякі особливості цьогорічного оригінального дійства.

ORL_0012 (Copy)
ORL_0012 (Copy)

- Скажу, що ідея проведення такого фестивалю не була б реалізована без підтримки благодійників, передусім, таких як місцевого аграрія Юрія Пудлика і засновника компанії «Агропродсервіс» Івана Чайківського, - зауважив директор фестивалю Михайло Забанджа.

А за словами Людмила Ткаченко, ініціатора фестивалю, керівника дитячого театру «Дивосвіт»»,  однією з особливостей цього фестивалю є залучення до його проведення молоді, дітей.

ORL_0022 (Copy)
ORL_0022 (Copy)

- На попередніх фестивалях ми презентували рок-опери типу «Козуня-Дерезуня». Цього року презентуватимемо фільм «Козова очима дітей». Запросили дитячі театри з Луцька, Закарпаття, Бережан.  Буде і «козиний квест», діятиме арт-зона та окремі локації для дітей, - сказала пані Людмила.

А засновник компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський повідомив, що планується започаткувати премію від організаторів фестивалю «За розвиток козиної  ферми» для тих, хто започаткує розведення кіз, починаючи скажімо від 10 чи 20 домашніх тварин. Це буде стимулом для таких господарів, аби вони мали певну мотивацію для розвитку козівництва.

ORL_0029 (Copy)
ORL_0029 (Copy)

Під час проведення аграрно-мистецького фестивалю передбачають провести й «козиний квест», різноманітні конкурси на краще «вбрання» для кози, буде обрано й «Міс-Козу» фестивалю, який 11 серпня у Козові чекає гостей.

ORL_0011 (Copy)
ORL_0011 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео