Спортивний огляд тижня: тернопільські борці та легкоатлети підкорили кілька світових арен

Sport-goroda-Yzyum-2-1-1-2-1-1-2-1-1-1-1-1-2-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1

Минулий тиждень приніс тернополянам чимало нагород високого гатунку. Не обійшлося і без підкорення світових арен. 

Греко-римська боротьба

Міжнародні змагання INTERNATIONAL GRECO-ROMAN WRESTLING TOURNAMENT «CUPA HERACLE» 2019 завершилися для тернополян перемогами. У вазі 32 кг срібну медаль виборов тернополянин Назар Бабінський. У вазі 42 кг «бронзами» відзначилися Юрій Радик та Максим Ратушняк.

2 етап Ліги центральної Європи приніс тернополянам нагороди. У першій зустрічі команди Мукачево-Тернопіль перемогла з рахунком 8:2 однолітків із Греції. У другій здобула перемогу над командою з Молдови з 6:4. А у заключній українці поступилися господарям етапу – румунам 4:6.

Спортивна риболовля

За підсумками змагань перемогу отримав Володимир Шутка. Другим став Олександр Ружило, а третім – Володимир Якимчук.

Пляжний волейбол

Дві команди тернопільського центру «Інваспорт» стали призерами чемпіонату України з пляжного волейболу серед спортсменів з вадами слуху у категорії U-19.

За підсумком виступу перша команда Тернопільської області у складі Софії Яцькової та Марії Михальчук стали срібними призерками першості. Друга команда у складі Вікторії Антонюк та Вікторії-Вероніки Чубатої посіла третє місце і отримала «бронзу».

Легка атлетика

Тернопільські легкоатлети здобули чотири медалі на Всеукраїнських змаганнях з метань у Києві. Так, у штовханні ядра вагою 7,260 кг в категорії «молодь чоловіки U2» Олександр Шилівський зайняв перше місце з результатом 17,37 метра. Також переможцем став Ігор Висоцький у метанні диска вагою 1,5 кг серед юнаків U18, який посів перше місце, метнувши снаряд на 45,45 метра. А ще Ігор здобув звання срібного призера турніру у штовханні ядра вагою 5 кг з результатом 15,16 метра.

У цій же віковій категорії тернопільський атлет Вадим Остапишин, який вперше виступив на змаганнях такого рангу, у штовханні ядра вагою 5 кг з результатом 13,55 метра зайняв шосте місце.

В категорії «чоловіки» перше місце у метанні диска 2 кг зайняв тренер переможців та призерів змагань, тренер-викладач Тернопільської обласної ДЮСШ з літніх видів спорту» майстер спорту Іван Панасюк.

Велотрек

На чемпіонаті Європи з велотреку тернополянин Владислав Щербань посів третю сходинку.

Веслування

Змагання Командного чемпіонату України серед ДЮСШ та СДЮШОР з веслування на байдарках і каное, XVIII регата «Добротвір» принесли тернополянам нагороди.

Футбол

11 липня «Медобори» (Гусятинський р-н.) - «Ветеран» (Тернопільський р-н.) – 2:2. Голи: Петро Білінський, 8, Ярослав Кузишин, 39 – Ігор Олексюк, 18, 52.

11 липня «Ветеран» (Збараж) - ФК «Гаї Шевченківські» – 0:1. Голи: Анатолій Романів, 46.

14 липня «Галичина» розгромила ФК «Горошову» – 12:2.

14 липня ветерани місцевого «Дністра» обіграли збірну Заліщицького району - 4:2.

14 липня в селі Жабинці Гусятинського району відбувся V-й турнір з футболу пам'яті воїна-кіборга Володимира Труха.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео