Зареєструватися у тернопільському центрі зайнятості зможе не кожен: що варто знати безробітним

72_big

Для оперативного пошуку роботи та отримання грошової допомоги від держави безробітні мають право зареєструватися у центрі зайнятості. Зробити це можна незалежно від місця прописки, однак треба знати деякі нюанси, аби вам не відмовили. 

Стандартний пакет документів, насправді, доволі великий:

1. Паспорт, або тимчасове посвідчення громадянина України.

2. Трудова книжка.

3. Документ про освіту.

4. Облікова картка платника податків (ідентифікаційний номер).

5. Цивільно-правовий договір, за умови його укладання.

6. Трудовий договір, за умови його укладання.

7. Договір з сільської ради про членство в особистому сільському господарстві для осіб, які протягом останніх 12 міс. працювали менш як 6 міс, або довідка про припинення ведення особистого селянського господарства.

8. Військовий квиток (для осіб, які звільнилися зі строкової служби - армії - та військовослужбовці, які звільнені у зв'язку зі скороченням чисельності, або за станом здоров'я).

9. Свідоцтво про переміну прізвища (за умови його зміни).

Насправді не все так страшно, як здається. Якщо ви закінчили університет, або звільнилися з офіційного місця роботи менш як шість місяців тому, вам необхідно надати лише перші 4 пункти документів. Для чоловіків та жінок-військовослужбовців - ще пункт 8.

Якщо у вас сільська прописка і ви за останні 6 місяців ніде не працювали офіційно та не навчалися - до вищезазначених документів необхідно надати довідку з сільради (пункт 7).

Інші документи надаються теж за необхідністю.

Зареєструватися на прийом у центр зайнятості можна на офіційному сайті.

Важливо: при виборі мети відвідування обов'язково вказати пункт «Реєстрація в ЦЗ», оскільки автоматично вас направлять на консультацію. Сама реєстрація відбувається у кабінеті 102 у вказаний при заповненні форми час.

Зареєстровані та поставлені на облік особи отримуватимуть від держави щомісячну грошову допомогу, розмір якої визначається шляхом розрахунку мінімальної заробітної плати, стажу роботи та розміру зарплати, отримуваної на попередньому місці офіційної роботи.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео