Оксана Бучко

Тернополянам на замітку: у магістратуру не вступили через англійську мову

23434234-002_i

Тернополяни, які збираються вступати у магістратуру, повинні пам’ятати, що на багато спеціальностей доведеться здавати англійську мову. Третина вступників в магістратуру цього року тест ЗНО не склала. Це 17 677 учасників, які не пройшли поріг «склав/не склав» - 12 балів.

Нагадаємо, єдиний вступний іспит з іноземних мов є обов’язковим для вступу на спеціальності магістратури «Музеєзнавство, пам’яткознавство», «Менеджмент соціокультурної діяльності», «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» галузі знань «Культура і мистецтво», спеціальностями галузей знань «Гуманітарні науки» (крім спеціальності «Філологія»), «Богослов’я», «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Управління та адміністрування», «Інформаційні технології», «Сфера обслуговування», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини» та інші, пише osvita.ua.

Також значна кількість вступників до магістратури не склала тести єдиного фахового вступного випробування з права та загальних навчальних правничих компетентностей, що необхідні для вступу на спеціальності «Право» та «Міжнародне право».

Зокрема, єдине фахове вступне випробування з права не склали 4 142 учасники (29%), єдине фахове вступне випробування із загальних навчальних практичних компетентностей не склали 2573 учасники (18%).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео