Оксана Бучко

Тернополянам на замітку: гаряча морська вода небезпечна для купання

88-4

Морське узбережжя – чудовий вибір літнього оздоровлення, який сьогодні роблять багато тернополян. Проте мало хто задумується, що купання у воді вище 27 ° C - шкідливе для організму. Також температура води, нижче 22 градусів, підійде для купання далеко не кожному.

Медики називають підходящу температуру води моря у межах 22-24 ° C. Для дорослих здорових людей буде достатньо і 17° C, пише tursvit.info. Проте, не варто пірнати у воді, яка нижче 20 ° C.

Якщо температура у водоймі піднімається над відміткою 24 градуса, можна впевнено говорити про розвиток шкідливих мікроорганізмів, що викличе ротавірусну інфекцію у людини. Наприклад, «морський сезон» в Феодосії та Євпаторії відкривається після середини червня. Якщо ви захочете відвідати їх в серпні, вода досягне майже 30 градусів.

Для жителів різних країн існує своя комфортна температура води в морі для купання. Так, корінні жителі Єгипту звикли до набагато більш високих теплових показників. А ось на Балтійському узбережжі море не буває тепліше 20 градусів. Втім, це не спричиняє місцевому населенню ніяких незручностей. Приїжджим доводиться адаптовуватись до температур, що може відбитись реакціями організму після приїзду додому. Тож, краще при нездатності організму перенести плавання за наявної температурі у морі, насолоджуватись лише морським повітрям, а ще замінити купання в морі на басейни.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео