На Тернопільщині під час виборів видаватимуть нові паспорти

3

Ще декілька днів залишилося жителям Тернопільщини до виборів, де вони зможуть зробити свій законний вибір.

Проте, для того аби отримати бюлетень потрібно мати при собі паспорт-книжечку чи ID-картку, про це вчора на спільній прес-конференції поліції, центральних органів виконавчої влади та громадських організацій, наголосив начальник Управління ДМС України в Тернопільській області Ярослав Давибіда.

- Протягом 20-21 липня працівники, які відповідають за оформлення та видачу ID-карток чергуватимуть для того, аби кожен міг отримати свій документ.  Також в ці дні вклеюватимуть фотокартки в паспорт-книжечку. У  створеному нами графіку, в суботу та неділю з 9-ї до 18-ї години працюватимуть ЦНАПи в Тернополі, Великих Гаях та Шумську. Окрім того працюватиме паспортний сервіс у місті Тернопіль, - зазначив пан Ярослав на прес-конференції. – На сьогоднішній день у підрозділах Міграційної служби залишається 1362 зроблених ID-карток, які не забрали власники. Саме тому, наголошую на тому, аби власники документів прийшли і отримали їх, щоб здійснити своє право голосу на позачергових виборах.

Окрім того, сьогодні на Facebook-сторінці УДМС України в Тернопільській області зазначили, що ті тернополяни, яким нещодавно виповнилося 25 чи 45 років, але вони ще не вклеїли нове фото у паспорт можуть отримати бюлетень на своїй виборчій дільниці, аби проголосувати. Їм не мають права відмовити. Проте, опісля виборів варто звернутися у підрозділ міграційної служби, аби змінити фото чи отримати ID-картку.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео