Орест Сарматський

На Тернопільщині шукають тих, хто підтримуватиме реформи в освіті

66448978_336426260629424_470525770494640128_n

В області створено управління Державної служби якості освіти України.

Мета нової структури - реалізація державної політики у сфері освіти, зокрема, з питань забезпечення якості освіти та освітньої діяльності.

Як повідомляє на своїй сторінці у Facebook управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області, упродовж липня-серпня цього року триватиме формування команди держслужбовців

Вони будуть допомагати школам у побудові внутрішніх систем забезпечення якості освіти на шляху до підвищення якості освіти. Восени оголосять про набір освітніх експертів.

- До повноважень Управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області належать питання щодо надання рекомендацій закладам освіти, крім закладів вищої освіти, у налагоджені ефективної внутрішньої системи забезпечення якості освіти, щоб створити умови для постійного і послідовного удосконалення якості освітніх та управлінських процесів, - йдеться, зокрема, у повідомленні.

Також повідомляється, що фахівці управління займатимуться розвитком системи зовнішнього забезпечення якості освіти через проведення інституційного аудиту, надання рекомендацій закладам освіти. Також, у їхній компетенції – формування ти та підтримка нової культуру якості освіти, що базується на прозорості, інноваційності та партнерстві учасників освітнього процесу.

Окрім цього, на згадане Управління також покладені функції сертифікації педагогічних працівників в частині вивчення практичного досвіду вчителя, який подається на сертифікацію. Ще один напрям роботи — затвердження освітніх програм. Також Управління здійснюватиме розгляд звернень громадян з питань, що належать до його компетенції та відповідним чином реагуватиме за допомогою впровадженого механізму позапланових перевірок.

Офіс Управління розташований у Тернополі, на Грушевського, 8.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео