Оксана Бучко

Російський журналіст назвав вирок нацгвардійцю з Тернопільщини справжнім абсурдом

марків

Судити військового через захист свободи і незалежності своєї країни – це повна маячня. Так вважає російський журналіст Аркадій Бабченко, який був другом одного із вбитих в Україні італійських журналістів. Мова йде про вирок нацгвардійцеві Віталію Марківу з Тернопільщини, якому присудили 24 роки позбавлення волі.

Таке рішення суду російський журналіст називає крахом італійського правосуддя і черговою гілкою російської гібридної війни, пише nv.ua.

Він наводить факти, що підтверджують цей абсурд:

  • Італійські журналісти загинули від мінометного обстрілу. А на руках у Марківа був автомат і граномет. Це видно з фото.
  • Також від місця перебування нацгвардійця до переїзду, де були журналісти, два кілометри. Тому він їх не міг убити, продовжує Аркадій Бабченко.
  • Є версія, що Марків побачив журналістів і віддав наказ відкрити на них вогонь. Тільки питання – кому? Віталій – рядовий Нацгвардії. Найважчою зброєю у підрозділі був АГС, який в той час стояв не на позиції, а в глибині кімнати. Чому? Бо він – несправний. Все, що було в розпорядження Марківа – стрілецька зброя і ручні граномети.

-Мене запрошували на суд адвокати Марківа. Але потім щось пішло не так. Я готовий приїхати на апеляцію, - зазначив Аркадій Бабченко. – Звідки ростуть ноги у цієї справи - я не сумніваюсь ні на секунду. Ні одного доказу, крім як сказаної Марківом фрази про те, щоб не їхали на переїзд, бо там може бути відкритий вогонь. Тобто, це неправильно – повідомити, що на воєнному об’єкті може бути небезпечно? Та й сам Віталій взагалі заперечує цю фразу.

Також журналіст говорить про запис таємних переговорів італійських ультраправих про фінансування зі сторони Кремля.

Нагадаємо, гвардійці Тернополя підтримали Віталія Марківа

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео