У Чорткові розробили два туристичні екомаршрути

rob-bye-38116

У Чорткові розробили нові екомаршрути, які ведуть на околиці міста та більше знайомлять із його природними багатствами. Лише кілька годин мандрівки й Чортків відкриє найпотаємніші місця. Побачите чарівну балку, де збираються закохані, та сосновий ліс, підніметесь на гору, де б’ють джерела та зростають лікувальні трави.

Запис на нові екомаршрути відбувається у Чортківському краєзнавчому музеї, повідомляє сайт Зручно.тревел. Можна буде побачити предмети, які відображають життя і побут мешканців чортківського регіону в різні часи, а також ремесляні вироби, речі для промислів та безліч історичних документів.

Наразі розроблені два екомаршрути. Один веде до соснового лісу та на гору до джерел і запашного різнотрав’я, а другий – до Рудькової річкової балки, яку так полюбляють закохані. Говорять, що там десь б’є вода, яка дає красу та здоров’я. Також розказують місцеві, що, за легендою, колись на місці, де пульсує джерело, жили закохані, яких розлучила смерть, але любов їхня залишилась жити далі, мабуть, вона й притягує закоханих сьогодні до тієї локації. А може їх ваблять красиві краєвиди та буяння природи. Особливо прекрасна покрита зеленню система водозабору початку ХХ століття, чиї мури, порослі мохами й травами стають гарною фотозоною.

Також у цьому місяці щовихідних у Чорткові стали проводити вечори кінопоказів на території замку Гольських (Чортківського) та влаштовують вечори танців у стилі латино – своєрідний літній фітнес.

Окрім кіно і танців в історичній частині міста цікаво буде пройтись помилуватись архітектурою. Зокрема, не можна відвести очей від готичного костелу святого Станіслава. А Стара ратуша має нетипову для цієї місцевості дерев’яну фахверкову вежу західноєвропейського стилю. Розташована поблизу костелу, а недалеко знаходиться Нова ратуша, яка кардинально відрізняється стилем польського конструктивізму 30-х років.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео