Дарія Шевченко

У Теребовлі забороняють гуляти із чотирилапими у лісі

cholovik-gulyaye-z-sobakamy

Днями одна із жителів Теребовлі у соціальній мережі Facebook поскаржилась на те, що під час прогулянки з чоловіком та собакою у лісі, неподалік від лагеру кабанів, невідома особа погрожувала їм розправою із чотирилапим.

Зі слів жінки, вони каталися на велосипедах, а собака бігла біля них. Через деякий час повз їхала машина марки Нива, водій якої зупинив транспортний засіб і почав говорити до подружжя, що прогулянка із тваринами тут заборонена. На запитання чоловіка, чому не можна, кермувальник відповів лише агресією і сказав, що наступного разу як побачить їх – застрелить собаку в них на очах. Жодного іншого пояснення він не надав.

Жінка розповіла, що їхній улюбленець - не мисливська собака, тому вони мають повне право гуляти у лісі. Про це їм сказала і юридично обізнана людина, яка додала, що у такому випадку потрібно написати заяву у поліцію, а єгерська служба має встановити відповідні знаки, які забороняють вигул собак й у разі, якщо ваша тварина зробить якусь шкоду – за це буде штраф.

Також жителька запитала у користувачів соціальної мережі, як реагувати на такі погрози, на що всі практично одноголосно відповіли, що водій Ниви був неправий і має відповісти по закону, оскільки порушив право жінки на свободу пересування.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео