Соломія Шалай

Подорожі у стилі еко для тернополян

How-to-Plan-Your-Vacation-Zero-Waste-Style-and-still-have-a-great-trip-

Під час кожної подорожі ви неодмінно захочете перекусити та випити кави у паперовому стаканчику, придбати фруктів у  місцевих магазинах, а в сумці за плечима чекатимуть свого часу зубна щітка, гребінець, пляшка води та інші дрібниці, які ми використовуємо повсякчас. Якщо ваша поїздка триватиме довше, ймовірно, ви повезете з собою улюблений шампунь, мило, бритву. Тернополяни можуть уникнути лишнього сміття та замінити частину речей більш екологічними, якщо скористаються наступними порадами. 

Звична для всіх зубна щітка виготовлена з пластику. Після того, як вона опиниться на сміттєзвалищі, то розкладатиметься ще десятки років. Гідна за ціною та якістю альтернатива - бамбукова щітка для зубів. Її можна знайти в інтернет-магазинах і не тільки.

Шампунь у пластиковій тарі можна замінити твердим шампунем. Варто лише підібрати той, який підійде вашому волоссю найкраще. А пластиковий гребінець чи щітку можна замінити дерев'яним гребінцем. Ринок пропонує чималий вибір гребінців різних типів, розмірів та якості.

463679199938a8956fb60a2d372d9039
463679199938a8956fb60a2d372d9039

Що стосується бритви, то неабиякої популярності набувають не так давно забуті сталеві т-подібні станки зі змінними лезами.

Не обов'язково щоразу купляти воду в одноразових пет-пляшках. Їх можна замінити на багаторазову скляну чи пластикову, яку згодом можна буде здати на переробку. Це стосується і ложки, виделки, трубочки, горнятка для кави з собою. Столові прибори можна використовувати звичні металеві або бамбукові, пластикову трубочку для напоїв замінити металевою, а замість одноразових стаканчиків з кришечками можна придбати багаторазові стакани з силіконовою кришкою.

DSC_0033_edt_sml-1
DSC_0033_edt_sml-1

Не варто забувати і про екосумки, сіточки для фруктів, паперові пакети замість поліетиленових.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео