Представники Міністерства соціальної політики відвідали Байковецьку громаду

b9ce16c2e27645bc76f52693b099ce8c

Днями, у Байковецьку ОТГ завітали експерти Мінсоцполітики - Володимир Вовк, координатор проекту «Реформування інтернатних закладів у Тернопільській області»  та психологи Лариса Пєтушкова й Надія Тимошенко. Візит таких гостей був не випадковим, адже Байковецька громада єдина в області, яка має службу у справах дітей і входить у трійку громад, що відкрили територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Під час зустрічі обговорили питання підтримки та надання послуг сім’ям і дітям й профілактики сирітства. Не оминули увагою і особливості відповідальності громади стосовно забезпечення прав дитини в контексті реформи децентралізації та деінституалізації. Експерти зробили акцент на основних кроках повернення дітей з інтернатних закладів  у сім’ї, окреслили його механізми  та проаналізували окремі випадки.

У свою чергу,  заступник Байковецького сільського голови Віктор Пулька   ознайомив представників міністерства з наданням соціальних послуг у громаді та діяльністю  територіального центру соціального обслуговування.

У результаті зустрічі спеціалісти громади отримали схвальні відгуки стосовно впровадження соціальних послуг в ОТГ. Було також взято до уваги зауваження та рекомендації щодо упорядкування діяльності надавачів соціальних послуг відповідно до законодавства України.

Представники міністерства наголосили, що досвід, набутий у Байковецькій сільській раді, потрібно передати іншим громадам області. Слід зауважити, що 28 квітня 2019 року прийнятий Закон України «Про соціальні послуги», який стане чинним у січні 2020 року. Згідно з ним, підрозділи, які займаються питаннями соціального захисту населення мають бути створені у кожній громаді, додають на сайті Байковецької ОТГ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео