Спортивний огляд тижня: юна тернополянка стала найкращою у світі з фігурного катання

Sport-goroda-Yzyum-2-1-1-2-1-1-2-1-1-1-1-1-2-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1

Тернополяни не перестають вражати спортивними досягненнями. Не виняток і минулий тиждень. 

Бокс

У 37-му Міжнародному турнірі з боксу класу «А» серед молоді «Vojvodanska Zlatna rukavica» взяли участь дві тернополянки. Багаторазова чемпіонка України Олеся Крисюк виступала у ваговій категорії 81 кг. Лише у фінальному поєдинку тернополянка поступилася спортсменці з Росії та виборола срібну нагороду. Каріна Вовк дебютувала на такого рівня змаганнях. Дівчина у чвертьфінальному поєдинку теж поступилась росіянці. Каріна виступала у ваговій категорії 60 кг.

Легка атлетика

Представниця тернопільського центру «Інваспорт» Руслана Муравська посіла третє місце на європейській першості серед спортсменів з порушенням слуху. Руслана Муравська виступала у складі дефлімпійської збірної України. Дівчина отримала бронзову нагороду у стрибках у висоту, подолавши планку у 1,64 м.

Регбі

Тернопільська регбійна команда «Терен» змагається у Суперлізі чемпіонату України з регбіліг. Позаду уже два тури, ще стільки ж – попереду.

Пауерліфтинг

Марія Полянська виступила у ваговій категорії 47 кг і посіла перше місце у сумі триборства. Наша землячка посіла перше місце у присіданні зі штангою та становій тязі, а також стала другою у жимі лежачи. У сумі Марія Полянська виборола чемпіонське звання, а також путівку на чемпіонат Європи, що відбудеться наступного року.

Фігурне катання

Протягом 26-28 липня в американському місті Чикаго відбувався дитячий турнір з фігурного катання на ковзанах. Тернополянка Серафима Задорожна у запеклій боротьбі з американськими суперницями виборола срібло.

Пляжний волейбол

На базі навчально-відновлювального центру Українського товариства глухих «Пуща Водиця», що у місті Києві, відбувся чемпіонат України з волейболу пляжного U19 серед спортсменів з порушеннями слуху. Дві тернопільські команди посіли призові місця.

Олімпійське літо

Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» вже вдруге за це літо провів Всеукраїнські фізкультурно-оздоровчі заходи для дітей в літній канікулярний період та заходи в оздоровчих таборах «Олімпійське літо» в міжгосподарському пансіонаті з лікуванням «Лісова пісня», що в місті Борщів.

Футбол

Команда Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка, поступившись Кубанському державному університету (2:4), здобула срібні нагороди студентського чемпіонату Європи.

21 липня лідер першої обласної ліги – заліщицький «Дністер» в експериментальному складі переміг на домашньому стадіоні учасника чемпіонату Заліщицького району ФК «Поділля» з однойменного села з рахунком 5:4.

21 липня учасник другої обласної ліги «Галичина» (Мушкатівка-Слобідка) зіграв унічию з одним з лідерів першої ліги – командою «Скала-Айва» зі Скали-Подільської – 1:1 (у господарів відзначився Ярослав Козар).

22 липня в Товстолузі (Тернопільський район) лідер обласного аматорського футболу великогаївський «Агрон-ОТГ» легко розібрався з друголіговим ФК «Козова» – 10:1 (Назар Процик-3, Олександр Павлусь-3, Тарас Червонецький-2, Ігор Вонс, Євген Гурін – Дмитро Гром’як).

23 липня у Чорткові оновлений «Кристал» під орудою нового головного тренера, пропустивши по голу в кожному з таймів, поступився лідеру чемпіонату Хмельницької області – команді «Епіцентр» з Дунаївців – 0:2 (Денис Зачиковський, Андрій Беженар).

24 липня лідер вищої ліги чемпіонату Тернопільської області великогаївський «Агрон-ОТГ» на останніх хвилинах спарингу проти учасника першої ліги чемпіонату України волочиського «Агробізнеса» пропустив гол, який виявився єдиним у зустрічі.

26 липня відбувся спаринг між учасником вищої ліги чемпіонату Тернопільської області ФК «Бережани» та сусідами з друголігового ФК «Козова». Господарі поля з Бережан святкували легку перемогу – 5:0.

28 липня «Медобори» обіграли «Поділля» - 4:3.

28 липня «Агронива» (Заводське) – «Нива» (Теребовля) – 0:1. Гол: Богдан Рябець (74).

28 липня «Кристал» (Чортків) – «Агрон-ОТГ» (В. Гаї) – 0:3. Голи: Ігор Вонс (9, з пен.), Петро Хомишин (14, а/г), Роман Гаврилюк (78).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео