Орест Сарматський

На Тернопільщині – нашестя небезпечного шкідника

cherez-amerikanskiy-biliy-metelik-vveli-karantin20180617_4425 (Copy)

Нові вогнища карантинного організму – американського білого метелика виявлено на Тернопільщині.

Як вже повідомляв «Терен», у Тернопільській області у двох селах було виявлено вогнища поширення особливо небезпечного шкідника – американського білого метелика.

І ось, нове повідомлення Головного управління Держпродспоживслужби в області, в якому йдеться про те, що під час проведення державними фітосанітарними інспекторами Держпродспоживслужби обстеження багаторічних насаджень виявлено цього небезпечного карантинного шкідника у Гусятинському районі на площі понад 44 га, у Підволочиському районі – на 6 гектарах, у Тернопільському районі – на майже 20-ти гектарній площі.

Також повідомляється, що у згаданих районах запроваджено карантинний режим та затверджено заходи щодо локалізації та ліквідації шкідливого організму.

Довідково. Американський білий метелик  пошкоджує понад 300 видів різних трав’янистих, кущових та деревних культур. Гусениці повністю об'їдають листя на деревах, оповиваючи гілки павутиною, що приводить до порушення обмінних процесів у рослинах та їх ослаблення, зниження врожайності.

Фото: Rivne.post

Вибір читачів за тиждень

Відео