Орест Сарматський

На Тернопільщині назвали місце, куди на три дні помістять щонайменше 20 тисяч осіб

630_360_1533472988-8924 (Copy)

Близько 20 тис. гостей очікують на Тернопільщині найближчими вихідними на міжнародному фестивалі лемківської культури «Дзвони Лемківщини».

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

– Фестиваль проходитиме у рамках вшанування 75-ї річниці депортації українського населення з Лемківщини, Надсяння, Холмщини. З цієї нагоди до нас завітають суб’єкти світової федеpації укpаїнських лемківських об’єднань. Початок святкування – у п’ятницю, ввечері відбудеться запалення ватри – символу нашого відродження, – розповів голова всеукраїнського товариства «Лемківщина» Олександр Венгринович.

Також повідомляється, що місцева влада виділила 23 гектари землі  для того, аби облаштувати Лемківське село та музейний комплекс, на території якого проходитиме фестиваль.

Окрім цього, передбачено виділення близько 12 млн грн для будівництва музею «Lemko S.V.I.T.», що дозволить активніше популяризувати лемківську культуру, яка збереглася на території Тернопільщини.

За словами організаторів фестивалю, під час «Дзвонів Лемківщини» із лемківським репертуаром виступатимуть 65 колективів та працюватиме понад 90 майстрів народного мистецтва.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео