У Чорткові гостювала делегація із Литви: домовились співпрацювати (фоторепортаж)

DSC_0150

У рамках проекту «По слідах історії України та Литви» до Чорткова завітала делегація із Литви. Семеро активістів з Прибалтики здолали шлях в майже тисячу кілометрів, аби налагодити контакти із українською молоддю, краще пізнати один одного, дізнатись про нашу спільну історію та спадщину, мовні особливості та традиції.

Голова литовської громадської організації «ARGOSTUDIO» Томас Суткайтіс разом зі своїми колегами завітали до Чортківського міського голови Володимира Шматька, розповіли про мету візиту, висловивши бажання співпрацювати у майбутньому. Цікаво, що з Теребовлі литовці добирались до нашого місто на велосипедах. Далі – тримають курс на Кам’янець-Подільський.

DSC_0117
DSC_0117

DSC_0156
DSC_0156

Спілкуючись із делегацією із Литви, Володимир Шматько зазначив:

– Дякую за те, що ви робите. Спілкування – це дуже важливо. Лише будучи відкритим один до одного, у світі запанує мир і злагода. Окрема вдячність всьому народу Литви за постійну підтримку України на міжнародному, економічному та політичному рівнях. Країни Прибалтики своїми вчинками довели, що саме вони – найкращі друзі України.

Міський голова розповів Томасу Суткайтісу, що через три роки Чортків святкуватиме 500-річчя з моменту отримання Магдебурзького права та запропонував з нагоди цієї визначної дати разом створити та реалізувати якийсь проект, на що отримав позитивну відповідь від гостей.

DSC_0116
DSC_0116

DSC_0135
DSC_0135

За інф. ЧМР

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео