Особливий візит представників Тернопільсько-Зборівської архиєпархії до Словаччини (фото)

зображення_viber_2019-08-04_18-31-34

4 серпня адміністратор Марійського духовного центру «Зарваниця» о. Ігор Засійбіда та легат архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка о. Роман Дутчак здійснили особливу робочу поїздку в Словаччину, вони взяли участь у святкуванні 610-ї річниці першої письмової згадки про с. Хоньковце Кошицького краю.

В храмі Різдва Пресвятої Богородиці, настоятелем якого є о. Йосиф Фабішек відбулася Архиєрейська Божественна Літургія. Очолив Богослужіння правлячий єпископ Кошицької єпархії владика Мілан Хаутур. Йому співслужили  священники Кошицької єпархії, а також о. Ігор Засійбіда та о. Роман Дутчак, які представляли делегацію Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

зображення_viber_2019-08-04_18-31-40
зображення_viber_2019-08-04_18-31-40

По завершенні Літургії о. Роман від імені архиєпископа і митрополита Василія щирими словами привітав владику Мілана. Відтак о. Ігор подякував владиці за благословення і сприяння його вірним відвідувати відпустовий центр у Зарваниці, також отець подякував священникам о. Йосипу Фабішеку, о. Любославу Тотгу, о. Міхалу Крайняку, що вже із вірними бували у Марійському духовному центрі та запросив і в подальшому приїжджати в Україну. Опісля відбулося освячення каплиці.

зображення_viber_2019-08-04_19-55-23
зображення_viber_2019-08-04_19-55-23

Особливою подією сьогоднішнього святкування стало підписання меморандуму – домовленості про співпрацю між громадами с. Хоньковци та Золотникіською ОТГ. Офіційну силу цього документа, який гарантує здійснення корисної та ефективної співпраці у різних сферах діяльності, особливо у сфері релігійного туризму, своїми підписами засвідчили очільники громад п. Данило Бугай та п. Радослав Гвождяк. Крім цього до складу делегації, яка представляла нашу громаду входила п. Ольга Кузьменюк.

Варто зазначити, що тісна співпраця між громадами виникла завдяки неодноразовим паломницьким візитам вірних Кошицької єпархії  до Марійського духовного центру «Зарваниця», пише прес-служба Марійського духовного центру.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео