Орест Сарматський

Журналісти східних та центральних областей мандрують громадами Тернопільщини (фото)

Ознайомитися із процесами децентралізації в об’єднаних тернопільських територіальних громад - така мета прес-туру за участю журналістів східних та центральних областей України, який другий день триває на Тернопільщині.

- У Тернопільській області програма USAID DOBRE впроваджується у 18 об’єднаних громадах. Деякі з них і відвідають працівники ЗМІ, аби наглядно побачити результати децентралізації на місцях. Напередодні журналісти вже побували на гастрономічному фестивалі «Смак громади» у Золотопотіцькій ОТГ. Сьогодні вони ознайомляться з інфраструктурою цієї громади, дізнаються, як тут розв'язують проблему з відходами та розвивають «зелений туризм», - розповів координатор комунікацій програми USAID DOBRE у Західній Україні Михайло Цьомик.

ORL_0279 (Copy)
ORL_0279 (Copy)

За його словами, завтра учасники прес-туру відвідають Золотниківську ОТГ, де ознайомляться із цікавим досвідом співпраці громади із місцевим бізнесом та релігійними організаціями задля підвищення життя місцевих мешканців. Також у програмі – відвідування інфраструктурних об’єктів, соціальних об’єктів, духовного центру у Зарваниці.

ORL_0175 (Copy)
ORL_0175 (Copy)

Нагадаємо, що програма USAID DOBRE працює в 7 областях України, де надається допомога 75 об’єднаним територіальним громадам.

ORL_0136 (Copy)
ORL_0136 (Copy)

Більша частина технічної та фінансової допомоги в межах програми спрямовується на місцевий рівень, створюючи умови для нових ОТГ краще керувати ресурсами, підвищувати якість послуг, стимулювати місцеву економіку та посилювати залучення до цих процесів кожного членів громад.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео