Віра Олександрович

Щедрість бізнесменів на Тернопільщині вже обчислюється у мільярдах

Гроші

Бізнес Тернопільщини на соціальні гарантії вже спрямував майже 2,2 млрд грн єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ).

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Упродовж 7-ми місяців суб’єкти господарювання Тернопілля сплатили 2 млрд 181 млн грн ЄСВ, - уточнюють у податковій. – Ця сума перевищила очікувану на 42,9 млн грн і склала 102%.

Порівняно із аналогічним періодом торік надходження цього платежу зросли на 332 млн грн. Якщо брати у відсотках, то це – «плюс» 18.

- Лише у липні платники спрямували до бюджету 313,3 млн грн ЄСВ, - кажуть фіскали. - Якщо порівняти із липнем минулого року, то приріст надходжень склав 54,4 млн грн, або на 21% більше.

На початку серпня на Тернопіллі було 85 650 платників ЄСВ, серед яких: 24 434 - юридичних осіб і 61 216 - фізичних осіб. Найбільше платників цього платежу зареєстрували у Тернополі і Тернопільському районі - 34 430 і 7 389 осіб, відповідно.

- Вважаємо за доречне нагадати, що суб’єкти господарювання, які використовують працю найманих працівників, при нарахуванні (виплаті) доходу, у тому числі зарплати, на користь платників податків, зобов’язані сплачувати нараховані за відповідний календарний місяць суми ЄСВ не пізніше 20 числа наступного місяця, - наголошують у податковій.

До речі, у разі несвоєчасної сплати ЄСВ або не в повному обсязі до платника застосовують фінансові санкції і пеню. За порушення порядку нарахування, обчислення і строків сплати єдиного внеску посадові особи платників єдиного внеску несуть адмінвідповідальність.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео