У Тернополі хочуть навести лад з розміщенням МАФів

65306b0e-074c-4cdf-9118-4255e020a2d9

Тернополянин створив електронну петицію, у якій просить навести лад з розміщенням МАФІв адже вважає, що підприємницька діяльність несумісна з знищенням архітектури і естетики міста.

Автор петиції пропонує розміщувати тимчасові споруди за певними параметрами, яких мають дотримуватись щоб відповідати загальним рисам міського середовища.

- Незважаючи на красу природи та архітектури, МАФи, якими всіяна набережна Тернопільського ставу, алеї у парку Шевченка та Гідропарку, на Театральному майдані, вул. Сагайдачного та Кн. Острозького, територія біля Залізничного вокзалу залишають у туристів неприємне враження від міста, далекого від європейського порядку і стратегічного розвитку, - пише автор петиції Роман Качановський.

Міська рада веде боротьбу з незаконним розміщенням тимчасових споруд, але на думку автора петиції – їх кількість тільки збільшується.

З урахуванням наведеного, прошу Вас: 1. Забезпечити розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності відповідно до схеми розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, затвердженої рішенням виконавчого комітету Тернопільської міської ради № 392 від 17.04.2019 «Про затвердження схеми розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності».

2. Заборонити розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності: - на набережній Тернопільського ставу та на пляжі «Циганка»; - у парку Шевченка (окремо можна виділити за Літньою сценою територію, де організувати «food court» - єдине місце, де компактно можуть розміщуватися аклади харчування та ігрові автомати); - на Театральному майдані (звідки слід негайно забрати дитячі атракціони і ігрові автомати); - на вул. Чорновола та Сагайдачного. 3. Попередити суб'єктів господарювання про необхідність усунення незаконно розміщених тимчасових споруд, а у разі невиконання вимоги у встановлений строк - здійснити їх примусовий демонтаж із забороненого місця. 4. Спростити порядок отримання паспорту прив'язки для суб'єктів, які бажають розмістити тимчасову споруду, та розробити механізм подання необхідних документів в електронній формі (з використанням кваліфікованого електронного підпису або інших способів електронної ідентифікації особи).

До слова, підтримати ініціативу для подальшого розгляду у міській раді можна ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео