Орест Сарматський

Через похолодання в Україні знову подорожчали огірки (Агроновини)

1401 (Copy)

Поточного тижня в Україні знову подорожчали огірки. Підвищувати ціни на огірок українським господарствам вдається, перш за все, за рахунок досить обмеженої пропозиції.

Про це пише eastfruit.

Пропозиція огірків на ринку в порівнянні з минулим тижнем помітно знизилась, оскільки через прохолодну і дощову погоду дозрівання огірків у відкритому ґрунті дещо сповільнилося. На сьогоднішній день ґрунтовий огірок з місцевих господарств надходить в продаж за ціною 10-15 грн/кг ($0,40-0,59/кг), що в середньому в 1,5 рази дорожче, ніж в кінці минулого робочого тижня.

За словами галузевих експертів, підвищувати ціни на огірок українським господарствам вдається, перш за все, за рахунок досить обмеженої пропозиції. Вибірки ґрунтового огірка малооб'ємні через дощову погоду.

У той же час, поставки тепличної продукції також невеликі, оскільки до реалізації огірка другого обороту поки приступили поодинокі комбінати. Більшість українських тепличних комбінатів планують вийти на ринок у другій половині серпня.

1402 (Copy)
1402 (Copy)

Українські бджолярі втратили 120 млн грн прибутку через загибель бджіл

В Україні через отруєння пестицидами загинуло близько 40 тис. бджолосімей. Так, Українські пасічники втратили 120 млн грн прибутку. Про це повідомила виконавчий директор Спілки пасічників України Тетяна Сушко, передає enovosty.com.

– Одна бджолосім'я коштує від 2,5 до 3 тис. грн, помножте на кількість бджолосімей, які вже загинули, і ви отримаєте цифру втрат. Випадки отруєння тривають, оскільки аграрії вносять неякісні, а іноді і фальсифіковані препарати на соняшник і кукурудзу, – зазначила Тетяна Сушко.

За її словами, проблема стосується не тільки пасічників і аграріїв, а й далеких від села городян. Бджоли загинули, але не відразу і не всі. Вони встигли принести в вулики отруєний хімією мед.

– Європейський ринок, на який так важко пробивалися наші фермери з українським медом, може закритися, а казна не дорахуватися валюти, тому що мед від бджіл, що вижили, наївшись хімії, також отруєний. В Європі ретельно перевіряють мед і продукт, отруєний пестицидами, там просто не приймають, – йдеться у повідомленні.

А відбракований європейцями мед від хворих бджіл вже потрапляє на наші прилавки – на ринки України.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео