Колишній міський голова Кременця ненадовго став королем (фото)

кічатий

Колишній міський голова Кременця, а нині - директор Державного історико-культурного заповідника м. Дубна Леонід Кічатий приміряв на себе образ короля Августа III. Зробив це кременчанин в Острозькому замку - Державному історико-культурному заповіднику в рамках проекту «Ренесанс образів».  

Зараз на Рівненщині завершується проект «Ренесанс образів», у якому поєднують твори мистецтва 16–17 століть і портрети сучасників, вже скоро відбудеться виставка у новому корпусі Острозької Академії.

- Основна ідея проекту – створити світлини з образами людей, які максимально схожі на історичних героїв картин Ренесансу. Задум з’явився не випадково. Фотохудожник і викладач НаУОА Олександр Харват запозичив концепцію за кордоном. Її підтримав мистецтвознавець Микола Бендюк. Проект організовують за сприяння Українського культурного фонду та Національного університету «Острозька академія». В основі творення образів – експонати, розміщені в Рівненському обласному краєзнавчому музеї та Острозькому державному історико-культурному заповіднику (ОДІКЗ), - розповідає «Район. Острог».

Фото Alex Kharvat 

Вибір читачів за тиждень

Відео