Орест Сарматський

Блискавка убила 20 овець одним ударом (Агроновини)

1902 (Copy)

Під час грози у селі Печеніжин Коломийського району Івано-Франківської області блискавка вдарила в дерево, під яким від дощу сховалися 20 овець, внаслідок чого тварини загинули.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав фермер Василь Стефурак.

– Стихія безжалісна! Мить, грім і… мінус двадцять голів… Отака-то доля вівчарська. Всі, що були під деревом, аж вовна поплавилась, – написав фермер.  

Гроза пройшла 13 серпня. Загинули дорослі тварини і молодняк.

– Там мами і ягнята, – додав фермер.

Люди від блискавки не постраждали.

1901 (Copy)
1901 (Copy)

Мед може подорожчати на 15%

Скоро завершиться бджолярський сезон, і пасічники починають підбивати підсумки. На думку експертів, 2019 р. не був особливо сприятливим для бджільництва. У багатьох регіонах погодні умови порушили медозбір, як мінімум, із двох ключових культур липи і соняшника. Про це повідомила прес-служба ТМ  «Знатний Ме».

– Погода у цьому році не завжди була сприятливою. У червні встановилась спекотна погода до 35 градусів за Цельсієм, що скоротило врожай липового меду: липа квітнула добре, але дуже висока температура «випарила» нектар у квітах. В липні, навпаки, нестійка погода з дощами та холодними ночами не дозволили повністю використати потенціал липневих медоносів. В першу чергу, це призвело до зменшення збору нектару із соняшника на 10-20%, – відзначає представник ТМ «Знатний Мед» Валерій Курейко.

За його словами, ціна залежатиме від ситуації у кожного конкретного виробника ті види меду, яких зібрано менше, відповідно, будуть коштувати дорожче.

Практика показує, що попит на такі види меду як акація, липа, лісовий залишається високим, навіть незважаючи на можливе подорожчання. В цілому, вартість меду може збільшитись на 10-15%.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео