Віра Олександрович

Тернопільщина: 4% місцевих бізнесменів «живуть» лише на папері

Підприємець

Більшість підприємців на Тернопільщині обирають ІІ-гу групу єдиного податку. І що цікаво, 4% місцевих бізнесменів, зареєстрованих офіційно, не здійснюють діяльність і не сплачують податки.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- На початку липня цього року на обліку в Головному управлінні ДФС в області перебували 34 тисячі 427 фізичних осіб-підприємців, - кажуть у податковій. - Понад 96% із них, а це – 33 тис. 114 платників, здійснюють діяльність і сплачують податкові платежі.

Зокрема, 6 тис. 747 приватних підприємців (20%) застосовують загальну систему оподаткування, а 26 тис. 367 (80%) – спрощену систему оподаткування.

- Більшість бізнесменів, які обрали єдиний податок, надали перевагу ІІ-й групі спрощеної системи оподаткування, - уточнюють у податковій. - Їх налічується 13 тис. 290 осіб. Третю групу обрали 8 тис. 195 підприємців-спрощенців. Першу групу єдиного податку застосовують лише 4 тис. 882 особи.

Нагадаємо, спрощена система оподаткування належить до спеціальних податкових режимів і регулюється главою 1 розд. XIV Податкового кодексу України. Вибір групи єдиного податку залежить від обсягу доходу, кількості найманих працівників і виду діяльності.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео