Оксана Бучко

До вакцинації з довірою ставляться не усі тернополяни

956849

Без щеплень стане неможливо відвідувати школи на Тернопільщині цього року. Адже в області - епіднеблагополучна ситуація щодо поширення кору. Тернополяни не завжди ставляться з довірою до вакцинації.

Ми запитали у перехожих на вулицях Тернополя щодо наявності у дітей щеплень. Також з’ясували мотиви противників вакцинації.

- Не допускати нещеплених дітей до шкіл - це пряме порушення кількох законів і пряма дискримінація, - говорить тернополянка Олена Пригода. - Також загальновідомий факт, що в школах хворіють і заражають один одного, на той самий кір і кашлюк, і щеплені, і нещеплені діти. Тільки далеко не завжди факти захворювання на ці хвороби потрапляють в карточку дитини і в статистику. Лікарям вигідно «не псувати статистику». Вакцини, особливо неякісні, мають забагато побічних ефектів і трагічних наслідків для здоровя дітей. Держава не готова нести за це відповідальність на даний момент. Тому ніхто не вправі змушувати батьків наражати дітей на потенційну небезпеку. Питання щепити чи ні має бути добровільним і усвідомленим вибором батьків. Як і вибір форми освіти.

Також озвучили такі міркування:

1. Немає суттєвих доказів та чесної статистики, наскільки щеплення є більш корисними.

2. Склад вакцин: солі ртуті, алюмінію, феонл, формальдегід та інше. Це хімічний коктейль.

3. Нульова відповідальність як медиків, так і влади від поствакцинальних ускладнень. Усіх переконують, що ускладнення та смерті після щеплень - всього лише збіг обставин. Опісля не значить Внаслідок.

4. Перекладання відповідальність за будь-які ускладнення на батьків.

5. У нашій країні усі поствакцинальні наслідки та лікування потребує величезних коштів, які мала б компенсувати держава чи страхова медицина, оскільки в Америці та інших країнах, де страхові виплати по кожному випадку сягають сотень тисяч доларів.

Про складні реакції після вакцинування розповідає жителька Тернопільщини Ірина Кордаш.

- Після щеплення дитина впала в кому, - розповідає вона. – Ми лікувались 12 місяців, але все марно. Діагноз - вірусний енцефаліт. І лише один лікар на початку мав сміливість сказати, що це – поствакцинальний енцефаліт. В мене ще троє дітей. Двоє – вакциновані, один – ні. І різниці щодо стану здоров’я практично не відчувається. Тому окрім ускладнень, які чомусь стались із четвертою дитиною, про вакцинацію нічого більше сказати не можу…

Школярі, які не матимуть щеплень, можуть обрати інші форми навчань – індивідуальну чи домашню освіту.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео