Дівчина з Чорткова стала офіцером поліції у США

o_1diuqvgfb1iu01p4l8egfg53g91k

Чортків’янка Тамара Атаманчук (Чік), яка проживає у США, отримала поліцейський значок і документ, що засвідчує її статус офіцера поліції. Церемонія відбувалася в мерії в присутності рідних, яких запросили ще й на екскурсію до поліцейського відділку.

Навчалася дівчина у чортківській ЗОШ № 2. Правознавством, юриспруденцією та криміналістикою Тамара захопилась з юних років. До слова, її дідусь років з тридцять тому був відомим у Чорткові слідчим. Після закінчення школи із золотою медаллю вона слідом за братом вступила до Одеської юридичної академії на відділення «Прокуратура і слідство». А вже через рік разом з сім`єю виїхала до США.

o_1dius01bv1eli5k6145u7531s567f
o_1dius01bv1eli5k6145u7531s567f

Там вступила до коледжу з напрямку «Кримінальне правосуддя». Під час навчання на одному ярмарку робіт зустрілась з армійським рекрутом, який запропонував ознайомитись з військовими професіями. Після здачі тестів підписала контракт до резерву армії терміном на шість років.

Одночасно проходила військову підготовку і навчалась в коледжі. На півроку була відправлена на активну службу, де довелося досконало оволодіти англійською за короткий час. Коледж закінчила з відзнакою. За цей час зустріла майбутнього чоловіка Крістофера Чіка. Він служив офіцером поліції. Освідчився, коли закінчувала коледж.

Далі вступила до поліцейської академії. Там навчали самооборони, професійного спілкування, екстремальної їзди, стрільби, відпрацьовували різні сценарії можливих ситуацій. У групі з понад двадцяти студентів було лише двоє дівчат, які змогли вступити і пройти фізичний тест. Тамарі це вдалося завдяки належній військовій підготовці у складі армії.

Наразі дівчина служить в поліції штату Вісконсин. Продовжує військовий контракт – щомісяця їздить на військові тренування від двох днів до тижня часу. І вчиться далі. Тепер вже – в Американському військовому університеті за напрямком «Цифрова криміналістика».

 За інформацією сайту Чортків.city

Фото з архіву Тамари Атмаманчук

Вибір читачів за тиждень

Відео