На Тернопільщині почастішали випадки, коли діти тікають з дому

deti1

Від початку 2019 року на Тернопільщині з дому зникло 110 дітей, що значно більше в порівнянні з минулим роком. Батькам розповіли, як зупинити втечі підлітків з дому.

За декілька місяців цього року правоохоронці розшукували 110 дітей, тоді коли за січень-липень 2018 року ця цифра була меншою – 44 випадки. Більшість дітей правоохоронцям вдавалось знайти менше ніж за добу, проте бували випадки, коли на пошуки знадобилося більше 24 годин.

- Причини втеч були різні, як і вік – від трьох до вісімнадцяти років, - каже начальник відділу ювенальної превенції Петро Тихович. - Із сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах, діти тікають, щоб змінити своє життя на краще. Не виключення і діти з благополучних сімей. Вони йдуть із дому в пошуках пригод або щоб довести батькам свою самостійність. Ще одна причина втеч – соціальне сирітство та недостатня увага до дітей. Найчастіше тікають із дому дівчатка 14-18 років.

Спеціалісти вважають, що найефективніший спосіб вирішити дану проблему – комунікація. Якщо дитина маніпулює і погрожує втечею з дому – варто звернулись до сімейного або дитячого психолога. Краще попередити втечу, адже через замкнутість, агресивність та ігнорування батьків може виникнути гостра ситуація, додає «Досьє 102».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео