У Чорткові запрацювали ще три «розумні» табло, які показують рух маршруток (фото)

69702692_2362309270696116_8541691139919446016_o

У травні в Чорткові з’явилося перше електронне інформаційне табло з графіком руху маршруток на зупинці «Автобусна станція» (вул. Копичинецька). А нещодавно ще три такі табло встановили на двох зупинках «Центр» (неподалік супермаркету «Рукавичка», вул. Гончара і навпроти магазину «Родинна ковбаска») та «Кадуб» (біля готельно-ресторанного комплексу «Гетьман»).

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«244340,244341»]

До слова, цього року всі легальні маршрутки, що курсують Чортковом, за кошти платників податків міста обладнали gps-трекерами, тож відтепер міська рада має доступ до наступної інформації: з якою періодичністю їздять водії, чи дотримуються графіку, чи їздять у мікрорайони, котрі називають нерентабельними (як-от, для прикладу, Бердо).

Відтепер в онлайн-режимі відстежується місцезнаходження всіх маршруток, система вираховує середню швидкість та відображає на інформаційному табло, через скільки приблизно приїде транспорт на цю зупинку. Інформація з транспортних засобів зчитується системою кожні 5 секунд. Якщо маршрутка різко змінює швидкість або робить непередбачену зупинку – відбувається додаткове зчитування координат. Кожні 10 секунд дані передаються на сервер.

Отож, на електронних інформаційних табло відображатиметься номер маршруту, напрямок руху автобуса (Синяково, Бердо, Залізничний вокзал, Борднетце і т.д.), а також час прибуття маршрутки на дану зупинку. Окрім того, табло обладнані Wi-Fi, камерою відео спостереження, годинником та usb-виходом для зарядки смартфонів чи інших приладів.

За інф. ЧМР

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео