Орест Сарматський

Неефективність дотацій змушує фермерів позбуватися корів (Агроновини)

1101 (Copy)

Аграрії активно почали позбуватися худоби, зокрема малі й середні ферми, які тримають по 50-400 голів. Одна з причин – неефективна система дотацій. 

Про це повідомляє AgroPolit.com з посиланням на gazeta.ua.

Повідомляється, що фермерам незрозумілі нові умови ринку землі.

– Якщо знімуть мораторій на продаж, пасовища доведеться викуповувати. Дехто розпродує поголів'я, щоб назбирати грошей. Ще одна причина – в Україні встановлено один із найвищих у Європі податків на додану вартість – 20%. Це впливає на ціни. У Німеччині податок на молочні продукти – 7, у Франції – 5,5, Польщі – 5%, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що за січень-липень 2019 р. поголів’я корів скоротилося майже на 12 тис.

1102 (Copy)
1102 (Copy)

Ціни на огірки продовжують знижуватись

Поточного тижня ціни на огірки знизились на 18% в порівнянні із минулим тижнем. Наразі їх продають за ціною 8-10 грн/кг. Повідомляє EastFruit.

Зниження цін було досить очікуваним, тому що з кожним днем ??на ринку зростає пропозиція огірка другого обороту.

Такий ціновий тренд був обумовлений досить об'ємним пропозицією на ринку. При цьому продавці говорили про значне збільшення поставок більш дешевого огірка з парникових теплиць. Це створювало великі проблеми для великих господарств, багато з яких також змушені були в черговий раз знизити відпускні ціни.

– Так, ближче до вихідних тепличні комбінати відпускали огірки по 8-10 грн/кг ($0,32-0,40/кг), що в середньому на 18% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня. Продукція з парникових теплиць пропонувалася до продажу за ціною 6-8 грн/кг ($0,24-0,32/кг), що в середньому на 25% дешевше, ніж тижнем раніше, – йдеться у повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео