Олег Снітовський

Неймовірно «грошовиті» вакансії назвали на Тернопільщині (фоторепортаж)

Напевно, на Тернопільщині мало хто знає, що тут є низка підприємств, де є вакансії із зарплатою у 10 та більше тисяч гривень на місяць. Відповідний ярмарок вакансій провели у Файному.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«244730,244731»]

Самі адреси було названо під час проведення у Будинку праці Тернопільського обласного центру зайнятості «Ярмарку вакансій».

ORL_0090 (Copy)
ORL_0090 (Copy)

Відкриваючи його, директор обласного центру зайнятості Василь Олещук проінформував, що з початку року понад 5,5 тисяч роботодавців запропонували жителям області майже 29,5 тис. вакансій. Що цікаво, серед поданих у службу зайнятості понад 7% були із заробітною платою вищою від середньої по області.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«244735,244738»]

- Завдання нашого центру зайнятості, зрештою і нинішнього «Ярмарку вакансій», показати безробітним, що не все так погано і безнадійно. Адже у Тернополі та області зараз багато вакансій, де заробітна плата і по 8 тис. грн і по 10 тис. грн. Водночас, на Тернопільщині склався дисбаланс між попитом і пропозицією робочої сили.

Нині 81,5 відсотка людей, які стоять на обліку у міськрайонному центрі зайнятості, це люди, які мають вищу освіту. Їм треба зрозуміти, що виникають такі ситуації, коли потрібно робити вибір, перенавчатися. І саме служба зайнятості може готувати людей до ринку праці, перенавчати, сприяти контактам із роботодавцями, пропонувати вакансії й, навіть вчити їх на безоплатній основі новій професії, щоб вони отримували гідну заробітну плату, а не їхали за кордон у пошуках роботи, - сказав Василь Олещук, звертаючись до учасників «Ярмарку вакансій».

ORL_0096 (Copy)
ORL_0096 (Copy)

А директор Тернопільського міськрайонного центру зайнятості додав, що у день проведення «Ярмарку вакансій» сюди прийшли ті роботодавці, які презентують вільні робочої місця із заробітною платою не менше 10 тис. грн. За його словами, кількість таких вакансій з початку року, за даними міськрайонного центру, суттєво зросла.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«244739,244732»]

Присутнім було повідомлено, що найвищий розмір оплати праці пропонується у вакансіях для інженерів-будівельників та монтажників з монтажу сталевих та залізобетонних конструкцій (по 18 тис. грн).

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«244733,244737»]

Також, високий рівень заробітної плати – по 15 тис. грн пропонується для водіїв тролейбуса і майстрів з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів.

Цього ж дня представники низки підприємств та фірм розповіли тимчасово не працюючим про можливе працевлаштування, провели презентації та особисті співбесіди із претендентами на вакансії із досить високими, як для нашої області, зарплатами.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео