«Сміттєва революція»: як і хто у Чорткові може безкоштовно отримати бак для сміття

e30811cdd22648141e889e4f4778feec

Чортків переходить на планово-подвірну систему збору сміття. Кожен власник приватного будинку повинен придбати індивідуальний сміттєвий контейнер. Бак буде розташовуватися у вас на подвір’ї, а у день вивезення сміття ви повинні викотити його на дорогу. Така система вже давно успішно практикується у низці країн Європи.

– Купити контейнери можна в магазині «Молоток» (вул. В. Великого, 31А), «Все для дому» (вул. Ринок) чи замовити в Інтернеті. До слова, вартість одного сміттєвого бака об’ємом 120 л становить орієнтовно 700-1 000 грн, – пишуть на сторінці Чортківської міської ради.

Оскільки придбати контейнер за таку суму можуть собі дозволити не всі, у рамках Програми «Поводження з ТВП на території м. Чорткова на 2018-2020 рр.» міська рада за кошти платників податків через систему державних закупівель «ProZorro» закупляє баки для пільгових категорій населення, а саме: - інвалідам І та ІІ групи; - сім’ям учасників війн; - багатодітним та малозабезпеченим сім’ям; - одиноким пенсіонерам.

Аби претендувати на отримання бака, слід звернутись у відділ ЖКГ та благоустрою міської ради (нульовий поверх) із відповідною заявою, а також надати копію паспорта та ідентифікаційного коду, документ, що підтверджує інвалідність. Одинокі пенсіонери та малозабезпечені сім’ї повинні також надати акт про матеріально-побутові умови від депутата округу.

За інф. ЧМР

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео